Qualcomm ще произвеждат хардуер за електрически автомобили в Европа

Процесорите от Snapdragon серията продължават да задават тенденциите в мобилната индустрия. Qualcomm също така могат да се похвалят, че доставят хардуер до Apple, което е сериозен източник на приходи. Флагманите с Android, които видяхме от началото на годината досега използват Snapdragon 888 процесора. Традиционната премиера на следващия чип от висок клас на компанията ще е през декември, когато ще видим 4-нанометровия Snapdragon 898.

Qualcomm планират да се превърнат в по-сериозен фактор в автомобилната индустрия, като предоставят хардуерни решения базирани на Snapdragon процесорите. Главният изпълнителен директор на компанията, Кристиано Амон потвърди амбициозната им в стратегия в тази нова пазарна ниша. Задълбочаването на присъствието на Qualcomm в сектора на автомобили ще бъде обвързано със стратегическо партньорство с ЕС.

Компанията ще си партнира с европейски производители, за да намали своята зависимост от азиатските доставчици и да разработи изцяло нова екосистема от смарт продукти. Шефът на Qualcomm потвърди желанието им да работят със свои партньори на континента, за да развиват заедно индустрията.

 

 

Кристиано Амон сподели в интервю, че се води конструктивен диалог между Qualcomm, френското правителство и ЕС отново възможностите за бъдещо сътрудничество. Двустранното партньорство се очаква да привлече други страни и представители на частния сектор, които заедно да ускорят реализирането на проекта. ЕС вече изразиха намеренията си да се превърнат в по-сериозен конкурент на азиатските страни в производството на полупроводници.

Привличането на Qualcomm e само една от многото инициативи, които се подкрепят от изпълнителната власт на ЕС в сферата на технологиите. Компанията вече е провела срещи с позитивен характер с най-големите германски производители на автомобили, относно бъдещо сътрудничество. Qualcomm са склонни да увеличат инвестициите си сред европейските държави и на свой ред да помогнат на ЕС да стимулира бизнеса и навлизането на нови технологии на континента.