Samsung ще представи 576MP камера за смартфони до 2025г.

Корейският производител допринася сериозно за еволюцията на камера технологиите за смартфони. Представителите на Samsung Galaxy S гамата разполагат с едни от най-добрите сензори за мобилна фотография в индустрията. Тази тенденция ще бъде продължена и от Galaxy S22 Ultra, чиято премиера ни очаква през януари.

Компанията има богата история на камера иновации и реализира премиерата на първите 108-мегапикселови камери за смартфони през 2019г.

След това технологиите на Samsung позволиха да се премине още една психологическа граница с премиерата на ISOCELL HP1, който поддържа 200-мегапикселова разделителна способност.

Амбициозните планове на компанията планират увеличението в резолюцията да продължи с пълна сила в следващите години. Специалистите на Samsung са уверени, че е само въпрос на време да разработят 600МР камера за смартфони. Премиерата на подобен сензор има потенциала да предизвика следващата голяма революция в мобилната фотография.

Ключовият фактор за постигането на 600МР резолюция е редуцирането на размера на пикселите.

 

 

Всъщност това е идея, над която Samsung инвестират усилено вече две десетилетия. Ако всичко върви по план компанията очаква да разполага с работещи прототипи на 576-мегапикселови камери до 2025г. Възможно е първо да видим сензора в автомобили, а след това в смартфони, съобщава GizChina. Независимо от това приближаването до 600МР резолюция може да се превърне във впечатляваща иновация.

ISOCELL Bright HM1 е един от новите сензори на Samsung, който се възползва от последните иновации в Nonacell технологията. Иновативният метод позволява значително увеличение на абсорбираните пиксели светлина. Технологията подобрява възможностите за снимане при ниска осветеност и е достъпна в 3х3 подредба, за разлика от Tetracell модулите, които използват 2х2 конфигурация.