Samsung подновиха търговските марки на всичките си серии смартфони, освен Galaxy Note

Sаmsung представяха неизменно нова версия на Galaxy Note от премиерата на първия модел през 2011г. Единственото изключение е настоящата година, през която компанията реши да се фокусира върху гъвкавите смартфони. Корейският производител вече потвърди, че Galaxy Note няма да бъде част от портфолиото им до края на годината.

Световният недостиг на компоненти също има значение за това стратегическо решение на Samsung.

Някои анализатори очакват популярния бранд да се завърне в пазара на смартфони през 2022г. Данни на GalaxyClub разкриват, че компанията е подновила търговските марки на всички свои продуктови линии смартфони, с изключение на Galaxy Note.

 

 

Това означава Galaxy S, Galaxy A, Galaxy M и Galaxy Z брандовете, които са ключови за влиянието на компанията в мобилната индустрия. Все още няма официално потвърждение дали Galaxy Note ще се завърне в портфолиото на Samsung през 2022г. На този етап представителите на Galaxy Fold гамата изглеждат като най-подходящите наследници на популярните фаблети.

Новите устройства от серията предлагат поддръжка за стилуси S Pen, което в продължение на години е отличителна характеристики на Galaxy Note.