Скоро ше можем да провеждаме гласови и видео разговори в Gmail

Gmail е важно приложение за бизнес средите и най-популярната имейл услуга в интернет. Милиони потребители се доверяват на своите профили за ежедневната комуникация и управление на електронната поща. Технологичният гигант е доста активен в постоянните ъпдейти, които превръщат Gmail в една от най-добрите платформи за комуникация.

Социалната изолация накара Google да обърнат още по-голямо внимание на възможностите за групови чатове и видео разговори от своите приложения.

Постепенно Google Meеt се утвърди като един от  най-важните продукти за компанията през последната година. Актуализациите позиционираха заглавието като конкурент на Zoom и Microsoft Teams.

За максимално улеснение вече може да стартираме обаждане в Meet от своите профили в Gmail. Имейл услугата на компанията сега става обект на интересно подобрение, което ще допадне на най-активните потребители.

 

 

Aктуалният ъпдейт предоставя възможност да се приемат видео и гласови обаждания директно от интерфейса на Gmail. Интеграцията на подобна функционалност е улесни значително общуването, съвместната работа и дистанционното обучение по време на пандемията. Google потвърдиха в своя блог за новата опция, която се казва „Ring“.

Първоначално функцията ще е налична единствено за мобилните устройства, но няма да е изненадващо, ако стане част от декстоп версията на Gmail. Корпоративните среди вече могат да изпробват новия инструмент, като в кратки срокове това ще е възможно и за обикновените потребители, съобщава AndroidHeadlines.

Новият ъпдейт включва и други оптимизации в UI интерфейса на Gmail за Android.