Samsung ще инвестират $206 млрд. за нови технологии в следващите три години

Samsung са технологичен гигант, който разполага с впечатляващи производствени ресурси. Корейският гигант създава в своите фабрики повечето хардуерни компоненти за своите устройства. Сред тях са дисплеи, батерии, NAND / DRAM памет и др. Toва е сериозен източник на приходи, тъй като Samsung продават компоненти на някои от най-големите имена в индустрията, включително и Apple.

Компанията не крие амбициозните си планове да изпревари своите конкуренти и са подготвили впечатляващ бюджет, за да реализират амбициозните си планове. Samsung Group възнамеряват да инвестират повече от $206 млрд. в следващите три години, информира SamMobile.

Средствата са предвидени да подобрят възможностите на компанията в сферата на изкуствения интелект, полупроводниците, роботиката и биофармацевтиката. Компанията се надява инвестициите да им позволяват да са доминиращ фактор в технологичната история в ерата след пандемията от коронавируса.

 

 

Планираните инвестиции ще позволят на Samsung да затвърдят позицията на глобален лидер в някои от най-важните индустриални отрасли. Специално внимание ще бъде обърнато на модерните технологии за производство на чипове от ново поколение. Корейският производител ще търси нови възможности за растеж в телекомуникациите и роботиката.

Това са сфери, които се очаква да генерират все повече приходи и Samsung планират да имат активна роля в тези процеси. В момента компанията притежава повече от $114 млрд. като кешови ресурси и е в много стабилна позиция за придобиване на други производители, като NXP и Microchip Technologies.

 

Oще от Digital: Samsung ще сложи край на конкуренцията за по-голям брой мегапиксели в камерите на смартфоните