Nokia G50 5G ще се продава в Европа за €230

Наближава „сезонът“ на новите модели смартфони и много производители са почти готови с предложенията си. Nokia ще има доста модели, като един от тях е G50 5G. Данни за него се появиха в интернет, съобщава Phonearena.

 

 

Моделът не е много по-различен от G20, но с обновен хардуер и с няколко малки промени, които да понижат цената му, както и да позволи влагането на нови технологии.

В това число е 5G, както и по-малък прорез на дисплея за предната камера. Самият дисплей е 6.38 инча и резолюция от 1560х720. Сензорът за пръстов отпечатък е разположен отстрани като бутон.

 

 

Камерата е тройна, разположена в кръг и същата като на G20, но с един сензор по-малко от по-стария модел. Това включва 48МР основен сензор. G50 ще използва по-нов процесор – Snapdragon 480. Батерията ще е с капацитет 4850mAh. Тя е по-малка от тази на G20, защото и самият корпус на G50 е с по-скромни размери.

Nokia G50 5G ще бъде с очаквана цена от около 230 евро. Това ще бъде едно от най-новите бюджетни 5G устройства с амбицията да направи новите мрежи по-достъпни. Също така G50 ще увеличи и конкуренцията в сегмента, като ще се опита да предложи множество функции за ниска цена. За сега компанията не е потвърждавала срок кога ще представи новия модел.