YouTube тестват нова функция за превъртане на видеоклиповете за Android

YouTube премахнаха възможността да кликнем върху видео плейъра, за да премимем към конкретна част от видео клиповете. Това се случи през миналата година и предизвика недоволството на редица потребители. Все пак Google е обърнала внимание на своите потребители и разработиха алтернативно решение което предлага сходна функционалност.

В момента трябва да задържите и плъзнете пръста си над плейъра, за да се придвижите напред или назад в даден клип.

Компанията експериментира с още по-удобен начин да превъртаме съдържанието, което гледаме в YouTube от смартфоните с Android. Oт xda-developers ни информират за тестова функция, която вече е налична за някои потребители.

 

 

За да използваме опцията трябва да натиснем продължително в която и да е чат от прозореца с видеоклипа. След това с плъзгане на пръста по екрана можем да придвижваме плейъра в двете посоки. По този начин се улеснява целия процес, при който първо докосвате екрана, после натискате плейъра, а накрая плъзгате пръста напред или назад, за да превъртите.

Когато активирате новия жест ще видите съобщения с текст „Slide left or right to seek“. Google се очаква в кратки срокове да актуализират всички съвместими устройства към YouTube Version 16.30.34, за да позволи на всички потребители да тестват новият метод. Всяко подобрение, което улеснява управлението на мултимедийното съдържание в YouTube е добра новина за потребителите.