Може ли Китай да сложи край на кризата с недостига на компоненти

Teхнологичната индустрия е изправена от месеци пред лицето на нова криза свързана с доставките на хардуер Проблемите създадени от пандемията бяха допълнени и от недостиг на компоненти. Много от водещите производители се оказаха засегнати в една или друга степен от неочакваната ситуация.

Анализаторите не очакват да се намери ефективно решение, което в краткосрочен план да сложи край на проблемите. Съвместните усилия на водещите производители, обаче могат да ускорят тези процеси.

Добри индикации дава и пазара на Integrated Circuit (IC) решения в Китай. който отчита внушителните 31.6 млн. достваки през юли.

По този начин се отчита 41.3% ръст в сегмента на интегрални схеми, спрямо същият период ореди година. Причината за високите резултати е съчетание между високото тръсене на потребителите към полупроводници, но също така и увеличения производствен капацитет в страната.

 

 

В месеците оставащи до края на годината се очаква процесите на стабилизиране на продължат с пълна сила. SMIC полагат много усилия да разширят производството, за да отговорят на търсенето на големите американски брандове. Въпреки неуспеха да финализират операциите е факт, че компанията отчита добри продажби през юли.

От началото на годината досега китайските производители са произвели почти 204 млрд. хардуерни модула, което е със 47.3% повече от същия период през 2020г. Ако тези темпове се запазят китайските брандове е възможно да помогнат на цялата индустрия по-бързо да преодолее кризата.

Втората половиан на годината традиционно е доста активен, което създава предпоставки доброто представяне за SMIC и другите китайски производители да продължат да се борят активно с недостига на компоненти в световен мащаб