България – Гърция 1:0! Следете мача ТУК!

Волейболистките на България излизат срещу Гърция в първия си двубой от Група В на европейското първенство за жени, който се играе в зала „Колодрума“ в Пловдив.

Момичетата на Иван Петков гонят първа победа на Евроволей 2021.

Отборът на Гърция поведе с 3:1 в началото на двубоя. Емилия Димитрова успя да изравни резултата при 3:3.

Гъркините поведоха с 2 точки при 8:6 след блокада на Стилияна Христодулу. Българските момичета изравниха при 9:9 след атака на Нася Димитрова. Пусната топка на Лора Китипова и грешка при организацията на играта на тима на Гърция доведе до ново равенство при 12:12. Успешна атака на Нася Димитрова и грешка в посрещането но Гърция и момичетата на Ивана Петков поведоха с 14:12. Успешна атака „краче“ на Нася Димитрова и 16:12. Разликата нарасна на 5 точки при 17:12. Успешен пайп на Елица Василева и България поведе с 19:13. Нов страхотен пайп на Ели Василева и 21:16. Успешна атака ан Емилия Димитрова и блокада на Христина Вучкова – 23:16. Гийермо Ернандес взе прекъсване за Гърция. България спечели първата част с 25:20.

БЪЛГАРИЯ – ГЪРЦИЯ 1:0 (25:20)

БЪЛГАРИЯ: Лора Китипова, Емилия Димитрова, 
Елица Василева, Гергана Димитрова, Нася Димитрова, Христина Вучкова – Жана Тодорова-либеро
Старши треньор: ИВАН ПЕТКОВ

ГЪРЦИЯ:
 Олга Странджали, Анти Василантоноки, Стилиани Христодулу, Марта Евдокия Антоули, Георгия Лампруси, Айкатерина Джиота – Панаьота Рогка-либеро
Старши треньор: ГИЙЕРМО ЕРНАНДЕС

Пловдив, Зала „Колодрума“

Съдии: Александър Сиканьич (Лихтенщайн), Даниел Йеткандт (Нидерландия).

СНИМКИ: CEV.EU