Аудио и видео разговорите във Facebook Messenger вече са криптирани

Facebook започнаха да разпространяват нова актуализация на приложението Messenger. Най-значителното подобрение ще е свързано с криптирането на видео разговорите. Потребителите ще разполагат с възможността да извършват групови и гласови обаждания, които са базирани на End-to-End технологията за криптиране във Facebook Messenger.

По този начин може да се наслаждавате на максимална степен на сигурност, докато комуникирате с приложението.

От компанията са уверени, че това ще накара повече хора да използват активно Messenger, но също ще им предостави повече контрол над чатовете и разговорите. Функцията за криптиране на чатовете с End-To-End технология е налична още от 2016г.

Социалната изолация и факта, че все повече хора използват видео разговори за комуникация ускорява работата над проекта. Според официалните данни на компанията се извършват повече от 150 млн. видео обаждания в Messenger дневно. За в бъдеще гласовите и груповите разговори в приложението вече ще се предпазват от същата технология, която гарантира сигурността на чатовете във Facebook Messenger.

 

 

Teхнологиите за криптиране вече са неизменен елемент от приложенията за комуникация, тъй като предлагат ефективна защита срещу хaкери. WhatsApp също се притежава от Facebook и отдавна предлага подобна функция на потребителите. Няма да е пресилено да кажем, че криптирането „от край до край“ вече може да се определи като стандарт в мобилната индустрия.

Добавянето на функцията към Messenger ще гарантира, че никой няма достъп до вашите разговори, дори и Facebook, съобщава BGR. Ако забележите нещо нередно с криптирано съобщение има лесен начин как да докладвате на компанията. Друга новост във Facebook Messenger е свързана с ъпдейтнатите контролери за изчезващите съобщения, които също са криптиране.

За максимално улеснение продължителността за изтриването им може да се настрои от 5 секунди до 24 часа. В  заключение ще уточним, че функцията за криптиране на видео разговорите е опционална и няма да е активирана по подразбиране в приложението.

 

Oще от Digital: Какви нови неща можем да правим във Facebook Messenger и Instagram