Samsung иска да продаде 6.5 млн. гъвкави смартфона през 2021г.

Корейският производител допринася в най-голяма степен за иновациите в сегмента на гъвкавите смартфони.

Samsung се превърнаха в една от първите компании, която представи устройство с този дизайн. Представителите на Galaxy Z гамата продължават да доминират тенденциите в тази пазарна ниша.

Премиерата на Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3 ще затвърди позициите на Samsung на дългосрочен лидер при гъвкавите смартфони. Компанията си поставя доста амбициозни цели и планира да реализира продажбите на повече от 6.5 млн. устройства с гъвкави дисплеи през 2021г. Преобладаващата част от доставките ще са свързани с Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3, съобщава GizmoChina.

 

 

Припомняме ви, че Samsung продадаха само 700 хил. гъвкави смартфона през 2019г., като тази цифра достигна до приблизително 3 милиона през изминалата година. Ако компанията успее да реализира своите цели това означава, че ще удвои доставките на Galaxy Z серията през 2021г. По този начин ще си спечелят важно предимство пред конкурентните брандове, които опитват да имат силно влияние в тази пазарна ниша.

Официалните продажби на Samsung Galaxy Z Fold3 и Galaxy Z Flip3 ще стартират до края на месеца. Цената на първото устройство е $1799, докато компактния Z Flip3 ще е наличен за $999. Новите гъвкави смартфони на Samsung ще са по-евтини от предходната генерация, което ще има ключово значение за популярността им на световния пазар.

Реализирането на повече от 6 млн. продажби ще утвърди Samsung като лидер при гъвкавите смартфони.