Xiaomi изпревари Samsung и е най-големият производител на смартфони в света през юни

Xiaomi продължават да разширяват своето влияние на световния пазар за смартфони. Китайският производител е успял да изпревари Samsung и за първи път да е лидер в глобален мащаб. Това е основното заключение от нов доклад на Counterpoint Research, което показва, че Xiaomi е най-големия производител на смартфони на световния пазар през юни 2021г.

Конкретните показатели показват, че китайския производител притежава 17.

1% дял, благодарение на 26% увеличение на продажбите на месечна база. По този начин Xiaomi заемат първата позиция и позиционират Samsung на второ място с 15.7% от доставките. Третият най-голям производител на смартфони за месец юни е Apple, които имат 14.3% дял.

Анализаторите са уверени, че доброто представяне на Xiaomi ще продължи през следващите тримесечия. Компанията полага много усилия да бъде фактор на европейския пазар, което има стратегическо значение за успешната им стратегия.

 

 

От Counterpoint Research определят проблеми във веригата за доставки като основния проблем за спада в позициите на Samsung. Ситуацията е влошена във Виетнам, където компанията има няколко големи производствени съоръжения. Стабилизирането на продукцията в страната ще позволи на Samsung да регистрират по-високи продажби.

При всички положения можем да кажем, че Xiaomi се утвърждава като основен конкурент на Samsung на глобалния пазар. Очаква ни премиерата на няколко нови модела на компанията преди края на 2021г. Най-голям интерес предизвиква Xiaomi Mi 12 серията, но същото може да се каже и за новите гъвкави смартфони на Xiaomi.