Nokia отчитат печалба от €351 млн. през второто тримесечие на 2021г.

Финландският производител публикува официално финансовите резултати за второто тримесечие на годината. Основното заключение е, че Nokia отчитат солидно представяне въпреки продължаващата криза с COVID-19. Oфициалните данни показват, че нетната печалба на компанията за периода между април и юни достига до €351 млн.

Това е сериозно увеличение, спрямо регистрираните €99 млн.

отчетени през същия период преди година. Nokia също така могат да се похвалят с 4% ръст в продажбите и вече достигат до €5.3 млрд., което надхвърля първоначалните очаквания за второто тримесечие.

Добрите резултати дори накараха компанията да актуализира своите прогнози за втората половина на годината. Nokia очакват да регистрират продажби в размер на €22.7 млрд. през 2021г. Това е с €1 млрд. повече от досегашните предвиждания за представянето на компанията. за годината.

 

 

Изчисленията показват, че пандемията от COVID-19 е свила приходите на компанията през второто тримесечие с около €500 млн. Очакванията са влиянието на кризата върху Nokia да не е толкова осезаемо през следващите тримесечия. Премиерата на смартфони и растящия дял на Nokia в сферата на 5G телекомуникационното оборудване имат най-важно значение за резултатите на компанията.

Конкуренцията с Huawei и Ericsson в сегмента на 5G мрежите ще продължи да бъде доста ожесточена. Nokia подготвят и няколко нови смартфона с Android, които ще имат важно значение за влиянието им в индустрията до края на 2021г.

 

TagsNokia