Qualcomm ще помогне на Google и Samsung да направят по-добри часовници от Apple Watch

Часовниците с Wear OS не успяват да се конкурират успешно с Apple Watch. Причините са разнообразни, като Google вече си партнират със Samsung. Идеята е да се взаимстват функции и дизайнерски решения от TizenOS, които могат да направят платформата по-атрактивна за крайните потребители.

Първите устройства, които се възползват от сътрудничеството им ще са представителите на Galaxy Watch 4 серията, която ще видим в началото на август.

Новата версия на Wear OS ще предизвика вниманието на Qualcomm, които вече са започнали да работят над предстояща серия процесoри от гамата Snapdragon Wear.

Премиерата ще стане факт още преди края на годината. Компанията също така представи Wearable Ecosystem Accelerator. Това е конгломерат с външни компании, които допринасят за развитието на преносимите джаджи. Qualcomm имат амбицията да работят със своите партньори, за да предложат повече възможности в WearOS екосистемата.

Последният процесор на компанията е Snapdragon Wear 4100, който обаче се използва от твърде малко устройства на пазара.

 

 

Бизнес стратегията на Qualcomm включва увеличаването на инвестициите в хардуерните технологии за умни часовници. Snapdragon Wear може да се превърне във важно оръжие за WearOS и опитите да увеличи пазарния си дял за сметка на Apple Watch. Oбщият проект вероятно означава, че скоро ще видим повече модели с Wear 4100 процесорите. 

Все още няма детайли за новите представители на Snapdragon Wear платформата, които вероятно ще бъдат представени преди края на 2021г. Последното тримесечие на годината традиционно е свързано с висока активност, от която Qualcomm ще искат да се възползват максимално.

Wearable Ecosystem Accelerator инициативата включва повече от 60 различни компании, сред които Fossil Group, BBK Electronics (собственика на Oppo и OnePlus), Vodafone, Verizon и др.