Tesla ще отворят своите станции за електромобили за други производители

Tesla са най-популярното име в сектора на електрически автомобили, който привлича вниманието на все повече производители. Компанията регистрира най-високи продажби в САЩ, но инвестира сериозно в инфраструктура на европейския континент. Специфичен елемент от екосистемата на компанията са зарядните станции, които използват т.нар. „Superchargers“

.

Шефът на компанията използва своя профил в Twitter, за да разкрие любопитна информация за собствениците на електрически автомобили на други компании. Илон Мъск потвърди, че Superchargers зарядните ще могат да използват от конкурентните производители на Tesla.

Мрежата от зарядни станции надхвърля 25 000, като проекта ще бъде активен още преди края на годината. Все пак ще е необходимо повече време преди всички държави, които имат Superchargers да предложат услугата на своите потребители.

Със сигурност отварянето на мрежата от станции на Tesla е добра новина за собствениците на електромобили на други брандове.

 

 

Компанията вече е започнала разговори с местните власти в някои държави, за да ускори реализирането на амбициозния си проект. Европейските континент има едно голямо предимство пред САЩ, тъй като се използва Combined Charging System (CCS). Toва е директен конектор за зареждане, който се използва не само от Tesla, но и от другите производители на електрически автомобили.

В същото време на американска територия е необходимо другите компании да се съобразят и използват конектора на Tesla. Именно заради това се очаква държавите-членки на ЕС да могат приоритетно да се възползват от споделената мрежа от зарядни станции на Tesla.

 

Oще от Digital: Tesla ще предлагат платен режим за пълна автономност на електромобилите през 2021г.

TagsTesla