YouTube за Android вече има повече инсталации от хора на планетата

Най-популярната видео осигурява дълги часове забавление с внушителна колекция от съдържание, която можем да стартираме на всичките си устройства. В момента има почти 2 млрд. активни потребители, които използват YouTube за достъп до атрактивни музикални клипове и видео материали, научно-популярни поредици, интервюта, документални филми и др.

Всяка минута се ъплоудвана еквивалента на 500 минута видео или приблизително 30 хил.

часа ново съдържание на час. Едва ли е изненадващо, че внушителната популярност вече утвърди YouTube като водещ източник на приходи за Google. Социалната изолация от последните месеци също допринесе за популярността на видео услугата в световен мащаб.

От AndroidPolice информират за поредния рекорд поставен от YouTube, тъй като приложението вече е отчело 10 млрд. инсталации от Google Play. Това е впечатляващ успех, който показва нагледно, че повече устройства са изтеглили YouTube на Android смартфони, отколкото има хора на планетата.

 

 

Единственото друго заглавие с 10 млрд. инсталации е Google Play Services, но това не е приложение в класическия смисъл на думата. Услугата осигурява интеграция между системните компоненти на Android и приложенията. Така си гарантира разпространението на ъпдейти, пачове за сигурност и синхронизирането на информация между различните устройства.

YouTube е първото традиционно приложение с 10 млрд. изтегляния за Android. Все пак е важно да отбележим, че броя на инсталации не означава, че същия брой хора използват услугата. Въпреки това преминаването на 10 000 000 изтегляния е добро доказателство колко влиятелен фактор е YouTube в ежедневието на милиони потребители по цял свят.