“Зловещ призрак“: Показаха как наистина изглежда Wi-Fi СНИМКИ

Чудили ли сте се някога как изглеждат електромагнитните полета, които ни заобикалят навсякъде? Или например как изглежда Wi-Fi, използван от мобилни приложения и други джаджи?

С помощта на фотографии, получени при дълга експозиция и специално приложение, Луис Ернан от DIGITAL ETHERAL прави видим обкръжаващият ни невидим свят на безжичните мрежи, информират световните издания.

Получените изображения на магнитни полета изглеждат малко зловещо, но в същото време и много красиво.

Луис Ернан е демонстрирал как всъщност изглежда Wi-Fi сигналът. С помощта на приложение за Android и фотография с дълга експозиция експертът е показал как Wi-Fi сигналите се разпределят в пространството.

Вижте как изглежда магнитното поле на Wi-Fi, когато използвате интернет. Оказва се, че човешкото око не може да види много интересни неща.

Изображенията се получават чрез описване на пространството с помощта на устройство на Кирлиан, което преобразува силата на сигнала в цвят. Например червеното е висока интензивност, а синьото – ниска интензивност. В комбинация с фотографията по този начин могат да се уловят променящите се свойства на безжичните мрежи.

Повече от 3 милиарда души използват интернет всеки ден и броят им непрекъснато расте. Учени от цял свят провеждат проучвания и изказват противоречиви твърдения за вредността на Wi-Fi.

Някои изследователи смятат, че Wi-Fi не е вреден за здравето, докато други, напротив, смятат, че вреди, особено ако устройствата използват по-високи честоти (например рутерите). 

Превод и редакция