Samsung започва борба срещу изтичането на информация за предстоящи продукти на компанията

Корейският производител доминира световния пазар на смартфони с атрактивните устройства от Galaxy серията. Флагманите на компанията предизвикват сериозен интерес и в продължение на месеци са обект на сериозни спекулации в интернет. Изтичането на информация за бъдещи продукти на Samsung може да е полезно за потребителите, но скоро ще се превърне в сериозен проблем за авторите на съдържание.

Компанията официално стартира компания, която да се противопостави ефективно на публикуването на снимки и видео клипове за предстоящите им продукти в онлайн пространството.

Samsung дори заплашват да стартират съдебни действия срещу сайтовете, форумите и блоговете, които разпространяват подобно съдържание в интернет. Разпространението на  от анонимни източници нанася вреди на Samsung, които компанията вече няма да толерира.

Вече са отправени предупреждения за нарушаване на авторски права срещу, които ще доведат до изтриването на публикации със снимки и мултимедия от интернет. Действията на Samsung са насочени срещу сайтовете, които първоначално са разпространили съдържанието, а не страниците, които след това ги публикуват онлайн.

 

 

Корейският гигант няма намерение да стартира война срещу блоговете и фен сайтовете, които публикуват актуални новини за Samsung. Застрашени са единствено източниците на снимки и видео клипове с 3D анимации на предстоящи продукти, които още не са представени официално.

Разпространението на подобни рендъри нарушава авторските права, тъй като анонимните източници не са оторизирани от Samsung да ги публикуват в интернет. Практиката в технологичната индустрия е да се подписват споразумения за конфиденциалност от служителите и хората, които имат достъп до материали, скици, прототипи и и информация за бъдещи продукти.

Въпреки това често разбираме детайли за нови устройства на водещите компании месеци преди тяхната премиера.