Nokia ще представят удароустойчив смартфон на 27 юли

Nokia имат силно присъствие сред смартфоните от средния клас и постепенно фокусират вниманието си върху 5G технологията. Втората половина на годината ще е свързана с няколко интересни премиери на популярния бранд. Още преди края на месеца можем да видим смартфон, който ще е предназначен за потребителите с динамичен начин на живот.

Социалните канали на Nokia Mobile разпространиха изображения на устройство, което има традиционния кръгъл модул на камерата в задната част.

Любопитното е, че върху гърба на смартфона е изписан текст, от който разбираме, че никога няма да се налага да използваме калъф.

Това е индикация, че корпуса ще бъде толкова здрав, че няма да е необходима покупката на този аксесоар, съобщава NokiaPowerUser.

 

 

Все още не е потвърдено официално, но е възможно първият удароустойчив смартфон на компанията да се казва Nokia XR20. Toзи модел вече попадна в базата данни на Geekbench, която разкрива, че ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 480 процесор с поддръжка на 5G.

Tехническите спецификации включват още 6.67-инчв дисплей, поне две камери с резолюция 48МР 13МР в задната част и 8МР сензор за селфита. Операционната система е Android 11, като батерията ще е със заряд от 4630mAh. Премиерата на издръжливия смартфон ще е много скоро, тъй като това ще се случи на 27 юли.

 

TagsNokia