Samsung ще представят смартфоните от серията Galaxy S22 през януари 2022г.

Samsung продължават да следват стратегията, която включва премиерата на две серии премиум смартфони в една календарна година. Още в първите дни на 2022г. беше представена Galaxy S21 серията. Само след дни ще се проведе голямо събитие, което е насрочено за 11 август.

Този път на Galaxy Unpacked ни очакват гъвкави смартфони, умни часовници и нови слушалки с бранда Galaxy Buds. Устройствата ще имат важно значение за присъствието на Samsung в мобилната индустрия през втората половина на годината. Най-голям интерес се очаква да предизвикат Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3.

Корейският производител вече се фокусирал и върху разработката на следващата генерация смартфони от Galaxy S серията. Според данни на SamMobile имаме всички основания да очакваме Galaxy S22 през януари 2022г. По този начин компанията ще опита по същия начин да се конкурира с Apple и другите производители с Android, както през настоящата година.

 

 

Новите флагмани на Samsung ще предложат впечатляващи възможности за мобилна фотография, тъй като се очаква Galaxy S22 Ultra да има пет камери в задната част. Основният сензор ще поддържа 200-мегапикселова резолюция, което ще създаде изцяло нова категория смартфони с толкова висока разделителна способност. Камерата ще бъде произведена от Olympus.

Данни за сътрудничеството между Olympus и Samsung се появиха за първи път преди няколко месеца, като изглежда разговорите между двете страни са с положителен резултат. Samsung Galaxy S22 Ultra също така се очаква да използва стилусите S Pen, което ще е другото сериозно подобрение, в допълнение към 200МР камера.

Другите версии на Galaxy S22 вероятно ще използват 108МР сензори с технологията ISOCELL от трето поколение.