Qualcomm създадоха смартфон със 144Hz дисплей, 16GB RAM, 512GB памет и цена $1500

Qualcomm са водещ производител на мобилни процесори. Представителите на Snapdragon серията са едни от най-мощните чипове за смартфони в индустрията. Следващият флагман на компанията ще се казва Qualcomm Snapdragon 895 и ще бъде представен официално в края на 2021г.

Докато очакваме да разберем повече за подобренията в 4-нанометровия процесор вниманието ни е привлечено от друг хардуерен продукт на Qualcomm.

Компанията си е партнирала с експерти на Asus в разработката на тестов смартфон, който е предназначен за представителите на Snapdragon Insiders програмата.

Устройството е създадено да демонстрира по най-добър начин предимствата на процесорните технологии за смартфони на Qualcomm. Инициативата Snapdragon Insiders стартира преди няколко месеца и позволява на фенове и ентусиасти да имат първи достъп до нови иновации на компанията. Настоящият прототип на „Smartphone for Snapdragon Insiders“ e създаден специално за тях.

Очаква се Qualcomm да продават директно смартфона на членовете на програмата, като цената е $1500, съобщава TheVerge.

 

 

Техническите спецификации, които ще предложи устройството са характерни за премиум смартфоните от висок клас. Бъдещите собственици ще могат да се наслaждават на мултимедийното съдържание на  6.78-инчов дисплей, който е произведен от Samsung. Самият екран е базиран на OLED технологията и използва Gorilla Glass Victus защитно стъкло.

Дисплеят поддържа Full HD резолюция, както и 144Hz честота за опресняване на кaдрите. В задният корпус има сензор за пръстов отпечатък с 3D Sonic Sensor Gen 2 технологията. Едва ли е изненадващо, че смартфона се захранва от 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888 процесор.

Неговата работа се подпомага от 16GB. Вграденият капацитет за съхранение на файлове достига до 512GB. Тройната камера включва Sony IMX686 сензор с 64МР резолюция,  12МР Ultra-Wide сензор Sony IMX363, както и 8-мегапикселова телефото камера с трикратно оптично приближение.

Батерията е със заряд от 4000mAh и поддържа Quick Charge 5 стандарта, като отпред има 24-мегапикселова селфи камера. Продажбите на Smartphone for Snapdragon Insiders започват през август на цена от $1500.