YouTube ще позволи да гледаме цели видеоклипове от началната страница

YouTube предлага най-разнообразната колекция от видео съдържание, която може да откриете в интернет. Независимо от конкретният клип, който търсите може да откриете почти всяко видео в платформата. Това важи както за музикални клипове, така и за кадри заснети от мобилни устройства, реклами, интервюта, филми, научно-популярни предавания и др.

Потребителите вече имат достъп до функция, която автоматично стартира видео съдържание на началната страница на YouTube.

Taка можете да видите кратко превю  и да продължите да скролвате в своя профил. От една страна това е подходящо да разберете за какво става въпрос в дадено видео, но от друга Autoplay функцията по подразбиране не възпроизвежда звук.

В този случай няма как да активирате функцията за вградени субтитри в YouTube. От компанията работят над ъпдейт, който ще предостави много повече контрол на крайните потребители, съобщава xda-developers.

Google скоро ще ни позволяват да гледаме цели видео клипове от началния екран, без дори да кликваме върху самия прозорец.

 

 

Аудиото също ще се включва по подразбиране, както и опцията за субтитри. Можете да пускате различни части от самото видео с лентата за управление в долната част, която също ще бъде активна. В горния десен ъгъл на прозореца със самия клип ще има как да включвате и спирате звука, но също да пускате или премахвате субтитри от клиповете.

Настройката не важи за всички клипове, а само за конкретното видео, което гледате. На този етап функцията е налична само за ограничен брой собственици на смартфони с Android. По всичко личи, че е необходимо още време преди официалната премиера за всички потребителски профили.