Ричард Брансън ще лети в Космоса девет дни преди Джеф Безос

SpaceX се превърна в първата частна компания, която изпрати астронавти в орбитата около Земята и на борда на Международната космическа станция (МКС). Космическият туръзим е сфера, която привлича вниманието на други частни компании, включително и на някои от най-богатите хора около планетата.

Blue Origin е името на частно дружество, което е създаден от Джеф Безос с идеята да направи пътуването извън пределите на Земята в достъпно за масовите потребители. Скоро ви съобщихме, че шефът на Amazon ще лети в Космоса през юли.

Това е негова мечта от деството, като по време на полета ще бъде придружен от своя брат.

Плановете са капсулата да бъде изстреляна до ръба на Космоса без да се излиза от орбитата на нашата планета. Ако не възмникнат непредвидени обстоятелства мисията ще се реализира на 20 юли, когато се навършват 52 години от стъпването на Луната от Нийл Армстронг и Бъз Олдрин.

 

 

Джеф Безос може да бъде изпреварен от друга известна личност и това е Ричард Брансън. Милиардерът е собственик на Virgin Galactic, която планира подобен полет на 11 юли. Това означава, че девет дни преди шефа на Amazon да излети в орбита това ще го направи друга колоритна личност в света на технологиите.

Компанията работи от 17 годни, за да превърне идеята за космическо пътуване в реалност, Вече са проведени над 22 успешни опита с VSS Unite космическия кораб, който ще бъде използвт в предстоящия полет. Всички пътници на борда ще бъдат служители на Virgin Galactic, които се надяват да напишат нова страница в историята.

Събитието ще се излъчва онлайн и ще направи съпричастни милиони потребители по цял свят.