Смартфоните на Samsung ще получават ъпдейти за сигурност в продължение на пет години

Корейският гигант запази лидерското си място в световния пазар на смартфони, успявайки да спечели конкуренцията с Huawei. Търговските санкции срещу компанията позволиха на Samsung Galaxy да продължат да бъдат предпочитан избор за потребителите. В момента Xiaomi представлява най-голямата заплаха за доминацията на Samsung в дългосрочен план.

Софтуерната поддръжка е ключов елемент от екосистемата, с която Samsung успяват да бъдат една стъпка напред от другите производители с Android.

Компанията също така вече разкри намеренията си да осигурява ъпдейти за сигурност на своите флагмани в продължение на 48 месеца.

По този начин собствениците на премиум смартфони с бранда Galaxy ще получават редовно необходимите пачове и софтуерни актуализации за достатъчно дълъг период. Samsung сега потвърдиха, че ще предоставят ъпдейти за срок от пет години за корпоративните версии на Galaxy S20, Galaxy S20 , Galaxy S20 Ultra, Galaxy Notе 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy XCover 5, както и таблета Galaxy Tab Active 3.

 

 

Бизнес версиите на смартфоните са създадени да отговорят на по-високите изисквания на представителите на бизнеса. Компаниите имат по-голям контрол над софтуера и приложенията, които са инсталирани на устройствата. Системните администратори имат достъп до допълнителни решения за сигурност и управление на данните, съобщава SamMobile.

Софтуерните актуализации до съвместимите устройства ще се разпространяват на месечна и тримесечна база. Корпоративните версии няма да са единствените, които ще се възползват от тази стратегия на Samsung. Стандартните модели на Galaxy S20, Galaxy Note 20, Galаxy Tab XCover 5 и Galaxy Tab Active 3 се очаква също да получават актуализациите.

Припомняме ви, че Samsung възприеха подобен подход в миналото с други смартфони като Galaxy S6, Galaxy S7 и Galaxy S8. Компанията запазва правото си да добавя и премахва устройства от списъка с планирани актуализации.