Samsung планират да продадат 7 млн. гъвкави смартфона през 2021г.

Корейският производител е лидер в разработката и производството на гъвкави смартфони. Следващото голямо събитие на Samsung в тази пазарна ниша е предвиденo за юли. Тогава ще видим поне два нови модела, а именно Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3.

Стратегията на компанията ще продължи да е обвързана с поддържането на два различни форм фактора на смартфоните от Galaxy Z серията.

Анализаторите очакват Samsung да реализира между 6 млн. и 7 млн. продажби на новите устройства през 2021г. Водещо предимство на Samsung Galaxy Z Fold 3 ще бъде поддръжката за стилусите S Pen.

Дългоочакваната интеграция ще предостави много по-удобен и лесен начин да си взаимодействаме с гъвкавия смартфон и да бъдем продуктивни. Този модел ще генерира около 3 млн. доставки през годината, информира TheElec. Ако всичко върви според първоначалните прогнози новият „Clamshell“ модел вероятно ще реализира сходни продажби до края на 2021г.

 

 

Samsung Galaxy Z Fold 3 ще има основен 7.7-инчов дисплей, когато е разгънат и 5.4″ екран във външната част. За сравнение предшественика на гъвкавия смартфон предлагаше съответно 7.6″ и 6.2″ дисплеи. Второто устройство ще е с 6.8″ форм фактор и 1.9-инчов втори екран, в сравнение със 6.7″ и 1.1″ при Galaxy Z Flip.

Потребителите ще проявят по-голям интерес към гъвкавите смартфони, тъй като вече са запознати с технологията. Стилусите S Pen също ще се превърнат в сериозен стимул за добро представяне на Galaxy Z Fold 3. През миналата година Samsung успяха да продадат около 2.5 млн. устройства, като сега ще опитат да увеличат тази стойност между 2.4 и 2.8 пъти.