Samsung започна производството на 120Hz LTPO OLED дисплеи на iPhone 13

Samsung са най-големият доставчик на OLED дисплеи за Apple още от премиерата на iPhone X през 2017г. Корейският производител ще продължи да продава панели от висок клас на своя конкурент и респективно да генерира приходи от популярността на iPhone. В продължение на дълго време Apple се въздържаха от преминаването към дисплеи със 120Hz честота за опресняване на кадрите.

Очаква се това да бъде едно от най-интересните подобрения в iPhone 13.

Премиерата ще е през есента и отново ще включва четири различни модела с поддръжка на 5G мрежи. Samsung разполагат с най-добрата OLED технологията в индустрията и не е изненадващо, че Apple ще доставят дисплеи именно от корейския гигант.

Данни на SamMobile сега разкриват, че Samsung Display са стартирали масовото производство на 120Hz LTPO OLED дисплеите за iPhone 13. Трябва да отбележим също, че това важи единствено за премиум версиите на смартфоните: iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max.

 

 

Другите два модела също ще имат 120Hz LTPO панели, но в този случай Apple ще доставя екраните от LG Display. Съотношението на доставките е 80 млн. дисплея за Samsung Display и приблизително 30 млн. за LG Display. Третият голям доставчик на екрани за iPhone 13 ще бъде BOE.

Използването на дисплей със 120Hz честота ще привлече вниманието на геймърите, тъй като съдържанието ще се опреснява два пъти на всяка секунда. Тази характеристика вече е неизменна част от смартфоните с Android и не е изненадващо, че Apple също проявявате интерес към технологията.

Обикновено 120Hz изразходват по-бързо батерията, но Samsung имат решение и на този проблем. Дисплеите от висок клас на компанията поддържа променлива честота за опресняване, която варира между 10Hz и 120Hz.

 

Oще от Digital: iPhone 13 ще има LTPO дисплей на Samsung с поддръжка на 120Hz