Teлевизорите на Samsung ще продължат да работят с Tizen OS

Корейският производител от дълго време разчита на Tizen OS, за да доминира световния пазар на телевизори. Samsung полагат много усилия да подобряват постоянно възможностите на софтуера. Само преди дни разбрахме, че компанията ще си партнира с Google в амбициозна инициатива, която цели да направи Wear OS още по-атрактивен избор в сферата на умните часовници.

Съгласно плановете Samsung постепенно ще изоставят своята операционна система и ще обвържат бъдещето си със софтуера на Google.

Това повдигна въпроси свързани с плановете на компанията в сферата на телевизорите. Все пак се оказва, че Tizen OS ще продължи да бъде част от стратегията на Samsung.

Това означава, че новото поколение телевизори на Samsung ще продължат да използват операционната система, както досега. Общият проект с Google за подобряване на Wear OS ще е свързан единствено с сегмента  на умните часовници, информира ReviewGeek.

Важно е да отбележим, че компанията вече потвърди официално информацията.

 

 

Любопитен факт е, че въпреки партньорството двете страни ще бъдат изправени пред сериозна конкуренция. Нежеланието на Samsung да използват Аndroid TV със сигурност се отразява негативно на популярността на софтуера в световен мащаб.

Дългосрочните планове на компанията за разработка на TizenOS са добра новина и за потребителите, които в момента имат телевизори с операционната система. Получаването на периодични ъпдейти с пачове за сигурност и нови функции е ключово за екосистемата, която Samsung опитва да изгради.

Корейският производител ще продължи да търси начини как да увеличи приходите си от Tizen OS.