Момиче без крайници рисува с устата си (ВИДЕО)

Когато човек има воля, намира и начин. Доказателството за това е историята на колумбийката Сули Сангино. Тя се ражда с рядко генетично заболяване – липсват четирите й крайника. Хора в това положение обикновено остават на легло, разказва Нова Телевизия.

Животът на момичето е труден. Сули живее в крайна бедност. За щастие майка й не се отказва от нея и я учи не само да седи, но и да ходи. За тежкото детство допринася агресивният й баща, който посяга на семейството си физически. По-късно се самоубива, а Сули изпада в депресия, която трае повече от година.

Като дете е тормозена и от връстниците си, а като тийнейджърка – изнасилена. На 15 години Сули е на ръба на самоубийството. За щастие обаче животът й се преобръща. Спасението тя вижда в изкуството. Майка й я връща към живота, като започва да я учи да пише и рисува. Всичко това прави без ръцете си. Тя стиска четката за рисуване със зъбите си и така успява да създава красиви картини. Обича да рисува цветя и животни, защото обожава природата.

На 18 години Сули се записва да учи в колеж за изкуства. В момента момичето има редица телевизионни изяви. Съдбата й вдъхновява много млади хора, които търсят начини да се справят с депресията. Историята й обикаля медиите, а наскоро на Сули са й предложили да се премести в САЩ, където може да постигне добра кариера.