Гъвкавият смартфон Samsung Galaxy Z Roll с поддръжка на S Pen ще е достъпен през 2022г.

Корейският гигант предлага на своите потребители две серии премиум смартфони с гъвкави дисплеи. Samsung Galaxy Z Fold представлява устросйтво, което се разгъва в голям тъчскрийн и наподобява таблет. В същото време Galaxy Z Flip е гама, която вдъхва нов живот на класическата концепция за „Clamshell“ телефони.

Компактният форм фактор, позволява да сгънете екрана и да намалите наполовина размера на гъвкавия смартфон, за да го прибете лесно с джоба или чантата.

Това е съществената разлика между Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold. Специалистите на Samsung искат да ускорят навлизането на още една иновативна концепция – навиващите смартфони.

Samsung разработвт дисплеи, които могат да се разгъват в хоризонтална посока и да предоставят по-голямо пространство за мултимедия и работа с приложения. Това е възможно със специален механизъм, който позволява навиването и прибирането на допълнителния екран в корпуса.

Нетрадиционният дизайн на Samsung Galaxy Z Roll има потенциала да създаде изцяло нова продуктова категория, която да утвърди лидерството на Samsung при гъвкавите смартфони.

 

Компанията вече демонстрира технологията на CES 2020, а ноември вицепрезидента на Samsung бе заснет да използва смартфон със Slide-Out механизъм. LG също имаха планове да представят LG Rollable, но сериозната конкуренция принуди корейския бранд да излезе от пазара на смартфони.

За разлика от LG, обаче Samsung са най-големият производител на гъвкави смартфони и могат още веднъж да изненадат останалите компании в сектора с премиерата на Galaxy Z Roll. Предстоящото устройство ще поддържа стилусите S Pen и ще бъде представено през 2022г., съобщава SamMobile.

Tова е поредното доказателство за амбициозните планове на Samsung за Galaxy Z бранда, но също, че все повече смартфони на компанията ще използват S Pen.