Най-добрите безплатни онлайн редактори на PDF файлове

Редактирането на PDF файлове беше една от трудните задачи доста дълго време. За щастие, това вече не е така и има много услуги, които предлагат тази възможност. Сред тях има и някои, които са онлайн-базирани и напълно безплатни. MakeUseOf ни представя пет от най-добрите безплатни онлайн редактори на PDF файлове.

 

Полезно: Kaк да отваряте и използвате PDF файлове на Android

 

CocoDoc

Това е може би най-добрата услуга за тази цел. Тя има над 1 млн. потребители по целия свят и работи на всеки браузър без нужда да се инсталира каквото и да е. PDF файлът трябва да се качи на сървъра, като връзката е с 256-битово криптиране като за банкова услуга. Има и защита на файловете с парола.

CocoDoc предлага доста опции за редакция на PDF файловете. Текстът може да се трие, променя, добавя. Има възможности за добавяне на изображения, анотации и елементи като дати, отметки и други. Поддържа се и проверка на правописа на няколко езика, както и възможност за споделяне на файла през линк. Има и 50МВ лимит за файловете и опция за конвертирането им в друг формат.

 

 

iLovePDF

Тази услуга има доста възможности, включително да разделя или обединява PDF файлове. Освен това има способността да поправя повредени документи и да конвертира други формати в PDF. Поддържа заключването на файлове с пароли, добавяне на воден знак, страници и др.

 

 

iLovePDF може да се използва през браузър, но предлага и приложение за Windows, macOS, iOS и Android. Те предлагат почти всички опции като браузър версията и също са безплатни.

 

Sejda PDF

И тази услуга е базирана на браузър. Също поддържа редакция на документи, сливането на файлове, подписването им и създаване на формуляри. Могат да се конвертират и други формати в PDF. Има и възможност за разделяне на документи, извличане на елементи, копиране на текст, изображения и др.

 

 

През Sejda PDF могат да се добавят пароли, воден знак и да се поправят повредени файлове. Интерфейсът е семпъл и лесен за ориентиране, като предлага удобни напътствия и инструкции при необходимост.

 

PDF Doctor

Специална услуга с фокус върху конвертирането на различни формати до PDF. Има и възможност за конверсия на PDF до други формати като JPG например. Поддържат се и доста опции за редакция, воден знак, компресия на файловете, сливане и разделяне на документи и др. Предлага се на 12 езика.

 

DocFly

Тази услуга предлага конверсия с фокус върху бързината. Има и доста функции за редакция, промяна на подредбата и форматирането, добавяне на пароли, подписи, обединяване и разделяне на файлове. DocFly предлага лесни бутони за управление на функциите, но има ограничение – до три безплатни обработки на PDF файл на месец.