Samsung представиха следващото поколение дисплеи за гъвкави смартфони и лаптопи

Samsung Display представиха официално ново поколение OLED дисплеи, които демонстрират по най-добър начин каква е визията за бъдещето на компанията. Корейският производител иска да насити своето портфолио с атрактивни устройства, които имат различни дизайни и характеристики. Два са водещите акценти в разработката на панелите, които ще се използват от следващата генерация Samsung Galaxy устройства.

Първият от тях е свързан с фокуса върху гъвкавите смартфони и представителите на Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip сериите.

Специалистите на Samsung също така работят усилено над още една впечатляваща иновация и това са камерите за смартфони, които се вграждат в дисплеите. Вече видяхме първите модели с атрактивния дизайн, като компанията на свой ред ще допринесе за развитието на технологията.

Събитието Display Week 2021 се превърна в подходяща възможност Samsung да разкрият повече детайли за своите планове, представяйки няколко интересни дисплея за смартфони. Най-голямо внимание предизвикват Under Display Camera (UDC) екраните, които все ще не се използват в реални устройства на пазара.

 

 

Oт дълго време се спекулира с желанието на компанията да покаже устройство, което може да се сгъва на две места. Samsung Display са създали именно такъв прототип на екран, който се казва S-Foldable OLED и ще стане част от гъвкав модел, който ще има механизъм за сгъване във външна посока. Когато бъде прибрано устройството ще се използва като смартфон. Разгръщането на целия екран ще увеличи големината на панела до 7.2 инча.

Един от прототипите на екран показва дисплей, който може да се издърпва от основата и да предоставя по-голямо пространство. Необходимо е едно натискане на бутон, за да може панела да се прибере в изходна позиция. Този Slidable OLED екран ще позволи хоризонтално разгъване без това да изисква никакви сгъвания на дисплея.

Samsung показаха още 17-инчов дисплей с гъвкав форм фактор и съотношение от 4:3. Не на последно място ще отбележим наличието на Under Panel Camera (UPC) eкран за преносими компютри.