Samsung разработват геймърски смартфон

Samsung е предпочитано решение за потребителите, които искат да се сдобият със смартфон от висок клас. Корейският производител предлага атрактивно портфолио с устройства за всеки индивидуален вкус и предпочитания. Високите продажби на Galaxy S21 серията са добро доказателство за силните позиции на Samsung.

Амбициозната стратегия на компанията включва и премиерата на още три модела, които вероятно ще дебютират през август.

Най-голямо интерес сред потребителите предизвикват Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3 устройствата с гъвкави дисплеи. Успоредно с това ще видим и Samsung Galaxy S21 FE, който ще е насочен към средния ценови клас.

Корейският производител също така проявява интерес и към смартфоните оптимизирани за геймин. Данни на GizChina разкриват, че Samsung са регистрирали нова търговска марка пред Европейската служна за интелектуална собственост EUIPO.

 

 

Oказва се, че компанията иска да разработи устройство с бранда Galaxy, което има вградена система за охлаждане. Това е подходящо решение за поддържане на оптимална температура при извършвaне на интензивни задачи и продължение геймърски сесии. Потребителите ще могат да активират и спират функцията от менюто с настройки, което също е интересно решение.

На този етап вградените вентилатори се използват единствено от модели като Asus ROG Phone 5 и Lenovo Legion 2 Pro. С оглед популярността на серията Galaxy можем да сме сигурни, че доста хора ще хареaсат идеята за устройство, което има подобна система за охлаждане. Oписанието на патента е категорично, че технологията ще се използва в бъдещи смартфони и таблети.

Samsung не са публикувани данни за предстоящите модели, които могат да имат вградени вентилатори. При всички положения ни очакват любопитни ъпдейти в бъдещите представители на Galaxy серията с Android.