Samsung може да отложи премиерата на смартфоните Galaxy A (2021) поради недостиг на чипове

Samsung представиха нова серия смартфони от висок клас още в първите дни на 2021г. Солидното представяне на Galaxy S21 продължава да разширява позициите на компанията в мобилната индустрия. Втората половина на годината също ще бъде доста динамична за китайския производител.

Вече ви съобщихме, че Samsung ще представят Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 през юли.

Голям интерес предизвиква още една серия смартфони от средния клас. Това е Samsung Galaxy A (2021), които от месеци са обект на усилени спекулации. Taка например изтекоха данни, че Samsung Galaxy A52 (5G) и Galaxy A72 ще имат 120Hz и 90Hz дисплеи. 

Корейският производител също така планира интеграция на камера функция от Galaxy S21 в новата серия, тъй като се очаква Samsung Galaxy A72 да поддържа Space Zoom. Неслучайно потребителите очакват с нетърпение премиерата на смартфоните на европейския пазар.

На този етап Samsung не са коментирали официално своите планове за Galaxy A (2021).

 

 

Компанията може да се окажат принудени да отложат дългоочакваната премиера на смартфоните от серията. Причината е сложната обстановка в индустрията и затруднените доставки на хардуер. Световният недостиг на чипове засяга много пазарни сегменти и все по-голям компании в технологичния сектор.

Настоящите прогнози са, че доставките ще останат силно ограничени до края на 2021г. Тези процеси ще се отразят на Qualcomm, които създават процесорите от Snapdragon серията. Припомняме ви, че Samsung искат да използват Qualcomm Snapdragon 720G и Snapdragon 750G процесорите в Galaxy A (2021).

Производството на тези чипове, обаче също е засегнато, което вече затруднява Qualcomm. Други производители като Xiaomi и Google е вероятно да последват примера на Samsung и отложат представянето на някои смартфони.

Корейският производител времeнно спряна свое производствено съоръжение в Калифорния, което допълнително ще влоши ситуацията и доставки на чипове.

 

Oще от Digital: Смартфоните Samsung Galaxy A ще получават тригодишни ъпдейти за Android