Смарт часовниците Samsung Galaxy Watch4 и Watch Active4 ще работят с Wear OS

Samsung вече насрочиха голямо събитие, което ще се проведе през юли. Тогава компанията ще представи ново поколение гъвкави смартфони. Основният акцент ще бъдат Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, но портфолиото на компанията ще включва и още две атрактивни устройства. Корейският производител ще привлече вниманието на потребителите с умните часовници Galaxy Watch4 и Watch Active4.

Въпреки, че не е официално потвърдено се очаква устройствата да бъдат показани за първи път на предстоящото събитие. Вече знаем, че Samsung ще пропуснат Galaxy Watch Active3 и ще преминат направо към следващата цифра 4 в наименованието на умния часовник. Любопитно решение на Samsung ще е свързано с операционната система, която този път няма да бъде Tizen OS.

 

 

Вместо това компанията ще избере Wear OS като софтуер, който захранва смарт часовниците. Причината e липсата на поддръжка за приложения от трети страни, което ще принуди Samsung отново да си партнират с Google. Потребителите ще могат да очакват освен по-голямо разнообразие от заглавия, така и по-дълъг живот на батерията.

Samsung Galaxy Watch4 ще се продава във версии с 42mm и 46mm каишки, докато Watch Active4 ще е наличен в 40mm/42mm размери. Първоначалните очаквания за функция, която следи нивата на кръвна захар няма да намерят реализация в смарт часовниците.

Все още не разполагаме с детайли за цената и другите технически спецификации на Galaxy Watch4 и Watch Active4.

 

Още oт Digital: Бъдещите смарт часовници ще се захранват от движението на потребителите