Най-добрите програми за откриване на дублиращи се файлове

Независимо какъв е капацитетът на хард диска на компютъра ни рано или късно идва момент, в който той се оказва недостатъчен за нашите нужди. Един от начините да увеличите свободното пространство е като премахнете дублиращите се файлове.

Става въпрос за файлове, които неизбежно се появяват след известно време по различни причини. За да откриете дублиращите се файлове на компютъра си обаче ще имате нужда от подходяща програма.

Такива разбира се, има много, но не всички са еднакво добри. Благодарение на Life Hacker можем да разберем кои са най-добрите инструменти за откриване на дублиращи се файлове.

 

 

1. dupeGuru

dupeGuru е инструмент за намиране на дублиращи се файлове на компютър, работещ с Windows, Mac OS X или Linux. Той може да сканира или имената на файловете, или съдържанието им. Резултатите се появяват след минута в прегледно оформена таблица. Въпреки изчистения интерфейсътна програмата обаче, има много допълнителни функции, които може да бъдат трудно открити от обикновения потребител. Програмата има две отделни приложения – dupeGuru Picture Edition и dupeGuru Music Edition , които са специално предназначени да почистят вашите снимки и музикална колекция.

2. SearchMyFiles 

SearchMyFiles е още една добра възможност, която включва някои много добри функции. Можете да ограничите търсенето на дублиращи се файлове до с еднакъв размер на файла, дата и час, специфични файлови разширения и много повече. SearchMyFiles ви позволява да направите много точно търсене.

 

.

 

3. Duplicate Files Finder 

Duplicate Files Finder не предлага множество уникални възможности, но програмата е лесна за използване и много бърза. Тя ще сканира определени папки, за да намерите файлове, които са със същия размер, и след това ще ги сравни, за да видите, ако те са идентични. Процесът е изключително бърз, защото програмата издирва само идентичните по размер файлове което за някои може да не е достатъчно ефективно.