YouTube тестват функция за автоматичен превод на заглавията и описанията на клиповете

Потребителите прекарват все повече време в гледане на мултимедийно съдържание в YouTube. Всеки ден се възпроизвежда еквивалента на 1000 часа видео, което е добър пример за популярността на платформата в световен мащаб. Водещ приоритет за Google e да стимулира потребителите да гледат по-дълго време в своите профили.

Това е ключов аспект от активността ни във видео платформата основно заради разпространението и генерирането на приходи от реклама.

Вече ви съобщихме за YouTube Applause – функция за директно монетизиране на авторите. Компанията ще продължи активно да тества нови инструменти, с които да улесни най-активните потребители.

Google ъпдейтват често YouTube с допълнителни подобрения от началото на пандемията досега. Така например вече можем да променим името на канала в YouTube без да променяме Google акаунта. В продължение на дълго време функцията бе най-желаната интеграция от потребителите на YouTube.

Следващата атрактивна идея на компанията е свързана с Google Translаte софтуера.

 

Компанията е стартирала тестове с ограничен брой потребители, които вече имат достъп до разширени функции за превод, докато гледат съдържание в YouTube. Промените обхващат уеб версията на YouTube, но също мобилните приложения за Android и iOS. Най-голямото предимство на опцията е, че превежда автоматично заглавията и описанията на клиповете на предпочитания език.

Актуализацията е много полезно решение, което обещава да спести ценно време на потребителите и да направи съдържанието в YouTube по-достъпно за всички профили. На този етап само малък брой хора могат да изпробват функцията, но едва ли ще е необходимо дълго време преди да започне масовото разпространение на ъпдейта.

Настоящият експеримент е поредното доказателство колко важен продукт е Google Translate за екосистемата от приложения и услуги, които предлагат компанията.

 

Oще от Digital: YouTube ще позволи да споделяме части от видео клиповете онлайн