Samsung искат да използват камера технологията Sensor Shift в своите смартфони

Samsung имат голям принос за развитието на мобилните технологии с популярната серия Galaxy. Корейският производител е лидер по производство на смартфони и вече разработва 600МР камери. Това е само един от впечатляващите проекти на Samsung, с които опитват да предложат най-добрите възможности за фотография на потребителите.

Вече ви информирахме за партньорство между Samsung и Olympus.

Бъдещите версии от Galaxy бранда ще предложат още една любопитна иновация. Според данни на mswopewuser можем да видим интеграция на технологията Sensor Shift в премиум смартфоните на Samsung. Както името подсказва сензорите могат да компенсират движенията и подобряват стабилизацията при снимане.

Технологията позволява самия сензор да се движи по такъв начин, че да реагира обратнопропорционално на трептенето на ръцете и да подобрява фокусирането на обектите. Всичко това е възможно с промяна на структурата на камера сензора и начина, по който са разположени във вътрешността на смартфоните.

От Samsung вече провеждат тестове със Sensor Shift прототипи.

 

 

На практика това е подобрена система за оптична стабилизация на изображенията, която се използва и от безогледалните фотоапарати. Движението на сензора е възможно, чрез задвижващ механизъм MEMS, вместо с традиционен обектив. Голямото предимство е, че сензорите могат да бъдат взаимозаменяеми, което обикновено не се поддържа от смартфоните.

Алтернативният дизайн позволява управлението на повече оси за компенсация, които в настоящия си вид могат да бъдат пет, включително и при въртете. Използването на Sensor Shift камера е подходящо и за снимане при липса на достатъчно светлина и статив. Движението става независимо от другите хардуерни компоненти и редуцира вибрациите.

Технологията дебютира в iPhone 12 Pro Max и изглежда ще се използва и от Samsung.