Здравословно хранене и забързано ежедневие – мисията е възможна

Заетите с много работа и лични ангажименти хора не могат да губят нито една секунда от деня си. Но телата ви се нуждаят от енергия, за да продължат да се движат с това темпо. Ако често работите дори по време на обедната почивка и ходите с часове, без дори да си почивате за лека закуска, може да имате затруднения с концентрацията и да не получите желаните резултати от труда, който полагате.

Има няколко неща, които можете да направите, за да сте здрави, докато преминавате през ангажиментите за деня си. Само няколко прости промени могат да доведат до голяма разлика в енергийните ви нива, както и драстично да подобрят цялостното ви здраве.

Не пропускайте закуската

Дори храната да е последното нещо, за което мислите сутрин, спрете за миг и си вземете закуска. Пропускането ѝ е свързано с увеличаване на риска от затлъстяване и диабет.

Ако искате да се събудите и закуската ви вече да е готова, поръчайте нещо вкусно и здравословно от  foodpanda.

Направете храненето удобно

Най-вероятно нямате време да се ходите до хранителния магазин, особено по време на работната седмица. Ето защо можете да се възползвате от новата мода – поръчване на хранителни стоки онлайн с доставка до дома ви.

Това много ще улесни и живота, и храненето ви.

Подгответе се предварително

Едно от най-добрите неща, които можете да направите, е да си приготвите закуски и ястия за през деня, преди да тръгнете сутрин, особено ако ще работите много и на обяд. Но какво ще стане, ако рядко имате време да се занимавате с храна сутрин? 

Можете да разрешите този проблем, като отделите време през уикенда, за да приготвите закуски и ястия за през седмицата. Купете пластмасови или стъклени контейнери, които могат да бъдат охладени или замразени и лесно пренасяни до офиса ви.

Не яжте, докато работите

Доказано е, че вършенето на много неща наведнъж е навик, който е пагубен за талията. Вместо разсеяно да похапвате салата, докато работите по дадена задача, оставете работата си настрани за 20 минути и се съсредоточете изцяло върху вашата храна. 

Още по-добре би било да вземете обяда си навън в хубав и слънчев ден и да комбинирате предимствата на чистия въздух с вкуса на вашата храна. Така ще имате по-приятно изживяване и ще се върнете на бюрото си, чувствайки се освежени.

Останете хидратирани

Независимо дали ви харесва вкусът или не, водата е важна част от доброто здраве. Помислете за наличието на охладител за вода в офиса, за да улесните вас и членовете на екипа ви да останете хидратирани през целия ден. 

Избирайте здравословни опции в ресторантите

Често срещано е заетите хора да преяждат, но все пак бъдете сигурни, че не е нужно да се задоволявате с вредни опции за бързо и лесно хранене. Почти всички ресторантски вериги разполагат със здравословни предложения, за да привлекат мъдрите клиенти, които се грижат за тялото си. 

За да се храните правилно, придържайте се към печеното, вместо пържено, и заложете на повече пресни плодове и зеленчуци.

Направете семейните вечери приоритет

Вечерните ястия са важно нещо за семействата. Уверете се, че сте вкъщи всяка вечер навреме, за да споделите спокойно хранене със съпруга / съпругата или семейството си. 

Ако сте необвързани, планирайте редовни срещи с приятели, с които да се насладите на здравословното хранене. Това ще ви помогне да поддържате здравословен баланс между професионалния и личния живот.

Избирайте качеството

Уверете се, че по-голямата част от вашата диета включва продукти и ястия, богати на хранителни вещества, които ви позволяват да постигнете повече с по-малко. 

Избягвайте захарта и празните калории.

Ограничете алкохола

Колкото и изкушаващо да звучи да се отдадете на едно питие след работа, това е един от най-лошите начини да добавите калории към вашата диета. Макар че от време на време една или две напитки няма да навредят, важно е да смекчите консумацията на алкохол, особено ако останалата част от храненето ви не е особено здравословна.