Светът ще се върне към нормалния живот до края на 2022г., според Бил Гейтс

Бил Гейтс е една от най-колоритните личности в света на технологиите. Съоснователят на Мicrosoft предизвика голям интерес към себе си и заради пандемията от коронавирус. Появиха се и редица спекулативни теории, които търсят отговор на въпроса защо Бил Гейтс е предвидил възможността за възникване от подобна криза.

Независимо от това е факт, че един от най-богатите хора финансира доста инициативи, включително и за разработка на ваксини срещу COVID-19.

В свое изявление Бил Гейтс изрази задоволство от темпото, с което най-развитите държави ваксинират своето население. 

Съвсем логично е необходимо повече време на по-бедните страни да успеят да защитят ефективно своите граждани срещу коронавируса. Положителните трендове, обаче са много повече. Невероятните усилия на правителствата и здравните власти вече дават сериозни индикации, че края на COVID-19 изглежда като реалистично постижима цел.

 

 

Икономическите последици от кризата също са доста сериозни и вече се изчисляват в трилиони долари. Все пак Бил Гейтс изрази увереност, че живота може да се нормализира в световен мащаб до края на 2022г. Според него е въпрос на време големи държави да постигнат колективен имунитет и да отчитат изключително малък брой нови заболявания с COVID-19.

Внушителните финансови ресурси за разработка на ваксини и други медицински средства за превенция срещу коронавируса на свой ред ще ускорят процесите, които ще доведат до края на пандемията. Важно е да се уточни, че се движим в правилната посока, но мащабите на кризата изискват много повече усилия и време.

Бил Гейтс смята, че младото поколение няма да забрави лесно ограниченията свързани с пандемията, която най-вероятно ще остави голям отпечатък върху живота  и бъдещото им развитие.