Samsung ще сложи край на конкуренцията за по-голям брой мегапиксели в камерите на смартфоните

Samsung са лидер в производството на много хардуерни компоненти за смартфони, включително и камерите. Флагманите от серията Galaxy са най-доброто доказателство за възможностите за мобилна фотография, които предлагат технологиите им. Taка например Samsung Galaxy S21 Ultra разполага с четворна камера и основен 108-мегапикселов f/1.8 сензор с лазерен автофокус и оптична стабилизация на изображенията.

Корейският производител създава в своите фабрики камери за смартфони, което създава важно предимство за Samsung в конкуренцията с другите водещи компании. Moбилната дивизия на компанията е един от най-успешните бизнес подразделения и неслучайно е обект на все повече инвестиции. Още в началото на годината разбрахме, че Samsung ще представят 200-мегапикселова камера за смартфони до края на 2021г.

По този начин ще продължат агресивно да увеличават броя на мегапикселите в сензорите, като дори достигнат до 600MP камери за смартфони, които виждат по-добре от човешкото око. Амбициозната стратегия на Samsung ще претърпи значителни промени, които ще изместят приоритета при производство на бъдещите камери за смартфони.

 

 

Популярният блогър Ice Universe твърди, че специалистите на компанията смятат да забавят разработката на сензори, които имат все повече пиксели. Samsung смятат да се фокусират към подобряване на качество на камера технологиите, а не във въвеждането на повече пиксели. Някои тестове показват, че Samsung Galaxy S21 Ultra въпреки своята 108MP камера не се справя толкова добре, колкото своите конкуренти.

В престижната класация на DxOMark например смартфона е изпреварен от модели като Xiaomi Mi 11 Ultra, Huawei Mate 40 Pro , iPhone 12 Pro Max и Oppo Find X2 Pro. Резултатите са сходни с миналогодишния модел, което също показва, че увеличението на мегапикселите не е достатъчно. Samsung ще опитват да разработват по-рационални решения, с които да направят камерите за смартфони по-добри през 2021г.