Samsung са продали 77 млн. смартфона през първото тримесечие на 2021г.

Samsung се превърнаха в първият голям производител в индустрия, който представи флагман с Android през 2021г. Решението на компанията да се изтегли премиерата на Galaxy S21 серията се оказа успешно. Стабилното представяне на Samsung от началото на годината се дължи изцяло на представителите на гамата.

Благодарение на високите продажби на смартфони корейският гигант стават по-влиятелен фактор в ключови пазари.

Последните данни на Strategy Analytics разкриват, че Samsung са реализирали доставките на 77 млн. устройства Galaxy в периода между януари и март 2021г. Съпоставено с първото тримесечие на предходната година увеличението е 32%.

Това Samsung успяха да доставят 58 млн. смартфона, преди кризата с пандемията да доведе до стагнация в цялата индустрия. Високите продажби през тримесечието се дължат и на популярността на 4G моделите от Galaxy A серията, които допълват портфолиото от премиум смартфони с поддръжка на 5G мрежи.

Съществена роля за популярността на Samsung се дължи на иновациите в Galaxy S21 гамата.

 

 

За да придобиете по-добра представа за успеха на компанията през този период ще отбележим, че Apple, които са най-големият им конкурент продават 57 млн. смартфона. Това е с 20 млн. по-ниска стойност от устройствата с бранда Galaxy и е важен индикатор за ефективността на бизнес стратегията на Samsung.

В световен мащаб са продадени 340 млн. смартфона през първото тримесечие. Реализираният ръст от 24% е най-голямото увеличение на годишна база от 2015г. насам, информира TechRadar. Tретият производител е Xiaomi, които имат 15% дял с 49 млн. продажби за периода.

По този начин разликата с Аpple е едва 2%. Присъствието на компаниите ще зависи изцяло от премиерите, които подготвят. Samsung ще опитат да предложат най-атрактивното портфолио от гъвкави смартфони през 2021г., за да доминират дългосрочно мобилната индустрия.

В заключение ще уточним, че Samsung ще представят Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 през юли.