Samsung разработват таблет с гъвкав дисплей

Sаmsung са патентовали дизайни на много различни устройства през годините. Компанията също така е лидер в производството на гъвкави дисплеи. Технологията вече се използва от Galaxy Z серията смартфони и ще има все по-силно присъствие в портфолиото на корейския производител.

Нов патент разкрива желанието на Samsung да представят първият таблет Galaxy Tab, който има гъвкав форм фактор.

Документите свързани с регистрацията показват и каква е реалната идея на дизайнерите на компанията. Концептуалният таблет не разполага с допълнителен дисплей и е базиран на механизъм, който сгъва дисплея във вътрешна посока.

Допълнителните сензори, LED светкавицата и селфи камерата са позиционирани в централната горна част на екрана, когато се държи в хоризонтална посока. В задната част не се виждат други камери, но е възможно снимките да са ранни скици на първия Galaxy Tab с гъвкав дисплей.

 

 

В портретен режим таблета предлага високоговорител и USB Type-C порт за зареждане в лявата част на рамката, докато Power бутона и втория високоговорител са вдясно, съобщава GizmoChina. Все още няма данни за хардуерните спецификации на устройството.

Корейският производител от дълго време инвестира в технологията и представянето на гъвкав таблет изглежда напълно логично решение. Припомняме ви, че Samsung вече се отказаха от Galaxy Note серията, за да се фокусират към Galaxy Z – бранда за гъвкави смартфони на компанията.

Едва ли можем да видим премиерата на Galaxy Tab с този дизайн преди втората половина на годината.