Смарт часовниците с Wear OS вече ще показват информация за UV светлината

Умните часовници са практични джаджи, предлагащи много смарт функционалности. На пазара ще откриете разнообразие от модели, включително и достъпни предложения на големите брандове. Wear OS е операционна система на Google, с която се опитват да конкурират по-успешно Apple Watch.

Компанията все още не е представяла собствен часовник и се придържа към софтуера, но това вероятно ще се промени до края на 2021г.

Независимо от хардуерните планове на Google сега научаваме за интересна функционалност, която вече е достъпна за смарт часовниците с Wear OS. Разработчиците на компанията са интегрирали индикатор за UV светлината.

По този начин ще разбираме как влияе допира на пряка слънчева светлина и кога това може да бъде вредно за кожата. След като актуализират към последната версия на Wear OS ще е възможно собствениците да разбират UV индикатора директно от началния екран, информира AndroidCommunity.

Няма да е необходимо да се инсталира допълнително приложение на смартфона или самия часовник.

 

 

Aко вече имате достъп до функцията е добре да знаете, че самия UV индекс предлага скала от 0 до 11 , за да ви покаже колко сте изложение на ултравиолетови лъчи. Международният стандарт определена стойност от 0 до 2 като ситуация, в която да носите слънчеви очила. В същото време параметри от порядъка на 8 до 10 налагат да предприемете допълнителни действия, за да се предпазите.

Предоставянето на тази информация директно от интерфейса на Wear OS определено ще допадне на доста потребители. Конкуренцията при умните часовници е доста сериозна, като освен силното присъствие на Apple Watch е необходимо Google да се съревновава с Tizen OS, използвана от Samsung.