Samsung ще представят Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 през юли

Samsung имат сериозен принос за навлизането на гъвкавите смартфони в индустрията. Стратегията на компанията ще е насочена все повече към технологията. Прекратяването на популярната серия Galaxy Note също е ясна индикация за бъдещите планове на Samsung.

Ключов елемент от плановете им за годината ще е представянето на повече устройства с гъквав дизайн, включително и модел фокусиран към бюджетния спектър.

Tрадиционно премиерата на новите представители от Galaxy Z серията става през август или септември.

По този начин Samsung се възползва от активността на потребителите през последното тримесечие. В началото на годината компанията изтегли премиерата на Galaxy S21 серията с няколко седмици и планира да повтори същата стратегия с портфолиото си от гъвкави смартфони през 2021.

Данни публикувани от SamMobile разкриват, че следващото Galaxy Z Fold събитие ще се проведе през юли. Тогава ще видим поне две устройства с гъвкав дизайн, а именно Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2.

 

 

Съвместно представяне на двата модела звучи логично решение и заради дизайна им. Докато Galaxy Z Fold 3 ще се разгъва в голяма тъчскрийн повърхност при Galaxy Z Flip 3 идеята е да бъде компактен смартфон, който се прибира удобно в джоба.

Очаква се Galaxy Z Fold 3 да е оптмизиран за стилусите S Pen, което ще предложи още повече възможности да се възползвате от големия екран. Вградената батерия на този модел ще бъде с мощност от 4380mAh, докато Z Fold 2 ще има 3330 mAh батерия.

Премиерата през юли е интересно решение, което Samsung очакват да стимулира по-високи продажби на гъвкавите смартфона. Цената определено ще има водещо значение за популярността на Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 2 на европейския пазар.