Samsung разработват смартфон с дисплей, който се сгъва на две места и ще наследи Galaxy Note

Samsung виждат голямо бъдеще в гъвкавите смартфони, които са обект на все по-сериозни инвестиции. Компанията ще представи няколко нови модела до края на годината и планират да станат дългосрочен лидер в този пазарен сегмент. Портфолиото на Samsung включва две серии устройства, а именно Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip.

Спирането на серията Samsung Galaxy Note е гаранция, че ще видим и премиерата на по-достъпен смартфон с гъвкав дисплей през 2021г.

Плановете на Samsung за развитие на технологията са доста амбициозни. Корейският производител подготвя премиерата на модел, който има механизъм позволяваща сгъване на две места.

Премиерата може да стане факт още преди края на годината. Това е част от стратегията нa Samsung да предложат разнообразно портфолио, което да замести подобаващо Galaxy Note. Ако компанията представи първото устройство с дисплей, който се сгъва на две места има потенциала да привлече интереса на потребителите към следващия Galaxy Z модел.

 

 

Вече се провеждат тестове с различни прототипи на устройството, което се сгъва на две места. При отварянето на тъчскрийна ще може да се забавляваме с игри и приложения със съотношение от 16:9 или 18:9. По този начин ще се улесни работата и изтеглянето на софтуер от Google Play.

Припомняме ви, че Samsung Galaxy Z Flip и Galaxy Z Fold поддържат 25:9, което означава, че разработчиците трябва да оптимизират своите приложения за този формат. Следващият модел на Samsung ще отстрани тази лимитация. Традиционно представителите на Galaxy Note серията отчитат над 10 млн. продажби годишно.

Една от водещите цели за компанията ще е да реализира същия брой доставки на новия гъвкав смартфон с двойно сгъване на екрана.

 

Oще от Digital: Samsung разработват гъвкав смартфон с изскачащ високоговорител