Камера функциите на Samsung Galaxy S21 ще са достъпни за смартфона Galaxy S20 FE

Новата серия флагмани на Samsung включва три модела, които освен подобрен дизайн, по-добри дисплеи и по-мощни процесори разполагат с впечатляващи камери. Най-добрият модел несъмнено е Galaxy S21 Ultra 5G, който има 108МР камера, 12-мегапикселов UltraWide и два 10МР телефото обективи в задния корпус.

Компанията е разработила и допълнителни софтуерни подобрения, които се възползват от предимствата на новия хардуер. Собствениците на Galaxy S20 и Galaxy Note 20 също вече могат да тестват някои от функционалностите, които бях представени с Galaxy S21 серията.

Следващото устройство в портфолиото на Samsung, което ще получи ъпдейта е Samsung Galaxy S20 FE.

Данни на SamMobile потвърждават, че актуализацията представлява фърмуер версия G781BXXU2CUC6. Европейските потребители в редица страници вече са ъпдейтнали своите смартфони. Новостите включват допълнителна колекция от ефектив в портретния режим на камерата, както и възможността да използвате UltraWide камерата в Pro режим.

Все още няма поддръжка за иновативния Director View режим на Samsung Galaxy S21, както и функциите за снимане при ниска осветеност на смартфоните от серията.

 

 

Oстава възможността Samsung да актуализират допълнително Galaxy S20 FE с нови камера функционалности. Дори и без достъп до подобренията в Night Mode и Director View режимите новия ъпдейт предлага опции, които доскоро можеха да се използват само от Galaxy S21.

Ограниченията са свързани с хардуера, тъй като новите устройства използват по-добър Image Signal Processor (ISP) модули. Необходими са няколко кликвания в менюто, за да проверите дали ъпдейта е достъпен за вашия смартфон. Можете да го направите като отворите меню Settings и скролнете до Software Update секцията.

Двуцифрен брой европейски държави вече разпространяват актуализацията до съвместимите смартфони на потребителите. Tова означава, че скоро всички версии на Galaxy S20 FE ще бъдат ъпдейтнати с новите камера функции.

 

Oще от Digital: Samsung Galaxy S21 FE ще бъде представен през август