Facebook разработват технология за четене на мисли

Oгромното количество информация, с което разполага Facebook често създава критики свързани с поверителността на потребителските профили. Компанията придоби Oculus, които са лидери в  разработката на виртуална реалност. Технологията има голям потенциал за развитие на модерните средства за забавление и комуникация.

Алгоритмите на Facebook вече са подходящи за препоръчване на релевантно съдържание и бъдещи оптимизации могат да подобрят значително функциите на VR очилата.

Внушителният финансов капитал на компанията им позволя да работят над уникални проекти в различни категории.

Специален интерес за Facebook представляват методите за следете на мислите на потребителите. Системи от този тип мога да създадат много по-интуитивен начин за визуализиране и работа с дигитална информация. Екип на компанията тества прототип на очила, които могат да анализират определени неврологични сигнали на човешкия мозък.

Необходимите сензори и модули са достатъчно компактни и за създаването на гривна, която пресъздава мислите на интерактивен плаващ прозорец пред очите им, съобщава BGR.

 

 

Интересен елемент от концепцията е и използването на клавиатура с добвана реалност, която ще допълва възможностите на смарт очилата и умните аксесоари с технологията. По този начин ще се премахне нуждата от допълнителни контролери. 

Вероятно не знаете, но контролирането на китката изисква два пъти повече неврони, отколкото например са нужни за хранене или вербален разговор. Facebook ще бъдат да експериментират с гривни, които функционират като преносими ЕКГ устройства. за да реализират своята идея.

Премахването на границата между добавената и виртуалната реалност е друга идея, която ще намира все по-силно приложение в бъдещите хардуерни продукти на Facebook. Със сигурност ще са необходими години преди подобни технологии да станат реалност за масовия потребител.