Най-добрите приложения за редактиране на снимки за смартфони с Android и iOS

Снимането е една от най-популярните дейности със смартфоните. Хората правят много снимки с телефоните си, но често се налага да обработват кадрите на компютър, защото няма подходящи приложения за редакция. Това вече не е така и софтуерът е много развит и се възползва подобаващо от все по-мощния хардуер на мобилните устройства. GizChina ни представя няколко от най-добрите приложения за редактиране на снимки за Android и iOS.

 

Snapseed

Това е приложение, което е дело на Google. То разполага с всички необходими базови инструменти за редактиране. Може да се изрязват снимки, да се изправят по хоризонтала, да се добавят рамки и др. Има и филтри. Освен това изкуствен интелект помага за обработката на кадрите и разкрасяването им. Приложението е безплатно и налично за Android и iOS.

 

 

Prisma Photo Editor

Това е едно от популярните приложения за добавяне на филтри. Има огромно разнообразие от безплатни филтри, а платената версия ги надгражда с още по-голям избор. При това не е скъпо. Приложението е налично за Android и iOS.

 

Adobe Photoshop Express

Най-популярното приложение за обработка на снимки има и мобилна версия. Express версията предлага основните инструменти за редакция, филтри, текстури и др. Има опции за корекция на контраста, цветовете, експозицията и др. Приложението е налично за Android и iOS.

 

 

VSCO

Това е приложение за почитателите на филтрите. Безплатната версия предлага доста голямо разнообразие от филтри, но платената ги надгражда с още повече възможности. Например емулатори на класически филм за снимки от популярни брандове като Kodak, Fujifilm и др. Приложението позволява и редакция на експозицията, контраста, цветовете и др. Налично е за Android и iOS.

 

Adobe Lightroom

Мобилна версия на едноименното приложение за компютър. Предлага същите инструменти и синхронизира проектите в клауда. Така потребителят може да продължава работата си от едно устройство на друго. Приложението е платено, но предлага много функции и възможности. Налично е за Android и iOS.

 

 

Foodie

Приложение за почитателите на храната. Всичките му филтри и настройки са разработени с цел да направи снимките на различни ястия още по-атрактивни и красиви. Налично е за Android и iOS.

 

Visage

Това приложение е насочено към корекцията на дребни детайли по кожата. С него може да направите селфитата си още по-красиви. Безплатната версия дава възможност за изглаждане на кожата, намаляване на блясъка, добавяне на очен грим, избелване на зъбите и др. Тя обаче е с реклами. Платената версия премахва рекламите и дава още възможности. Налично за Android и iOS.