Оливия Кулпо: Фотографиите отразяват душата ми

Мис Вселена отново попада на страниците ни, за да ти разкрие някои от тайните около първата ѝ гола фотосесия за колегите от treats!. Г-ца Кулпо несъмнено е един от най-нашумелите и сексапилни модели в света, като титлата ѝ в момента е отворила на практика всички възможни врати пред нея. Прочетете сега интервюто, което неземната красавица е дала пред побратимените ни авери.

Здравей, Оливия! Добре дошла в treats!

Здравейте! Благодаря ви много!

Как така реши да се снимаш за нас?

Тони (фотографът) и аз работехме наскоро по един рекламен проект.

До тогава не бяхме се срещали, но веднага щом се запознахме, започнахме да правим чудесни неща заедно. Докато ми правеха грима и косата, разказвах на Тони какви фотографии обичам. Исках да изуча модата, като изкуство, което опонира на рекламата или работата. С Тони разговаряхме няколко дни след рекламата и той ми разказа повече за истинското аз в снимките. Нещо като суровото непоказано качество или някакъв друг вид висока мода. treats! се оказа идеалното място, за да развия уменията си.

Колко време работихме с фотографа – Тони Дюран, по сесията ти за нас?

Всичко се основаваше на химията и доверието, което имам към Тони и неговите умения на фотограф. Когато седнахме и заговорихме… не ставаше въпрос за някакви снимки… ставаше въпрос за самата мен. Къде е съзнанието ми, като на жена. Какви са колебанията ми… какви са силите ми. Той ме накара да се фокусирам върху връзката си с камерата. Никога преди не бях снимала гола фотосесия, но то и дори не ставаше въпрос за това. Сесията беше повече за емоционалното ми освобождение. Наслаждавах се на представянето си там. Подейства ми много добре, когато показах коя съм всъщност. Има едно усещане на въодушевление, което е много трудно за обяснение. Живеем в свят, който се стреми към хитрост и дребнавост. Но такива неща, не докосват никого.

Да позираш гола зарежда ли те с енергия? Как те караше да се чувстваш?

Когато разгледах работата на Тони преди снимките, особено онази с голите фотографии, видях красотата и чувствеността. Кадрите, които заснехме онзи след обяд, ми се строиха, като че рисуваме картина. Цветовете… светлината… всичко се чувстваше, сякаш е без време. Не гледам голи тела, а композицията и качеството във всяка снимка.

Каза, че не си правила голи снимки до сега и с нас ти е първият път. Преди предлагали ли са ти?

Канели са ме и преди, но честно да ви кажа, не се чувствах много удобно, защото се притеснявах от последствията. Веднъж, щом осъзнах, че това е възможност, да изразя себе си по начин, по който не съм го правела до сега, с такова органично и първично чувство, опитът ме превърна в изкуство и емоция. Това напълно промени мирогледа ми. Толкова много хора се стремят към перфекционизъм. Опитват се да прикрият това, което са, по всички възможни начини. И аз съм се опитвала, признавам, но за тази фотосесия не можех да се крие повече. Това, което виждате, е истинско до безкрай.

Какви са качествата на един велик модел?

Способността да свалиш напълно гарда и да оставиш притесненията и оценките пред вратата. Присвои героя, който фотографът иска от теб, и се впусни в процеса, но в същото време запази достатъчно от себе си, че това да се усети в кадъра. Този труден процес ще накара зрителя да осъзнае, че вижда истинската ти същност в снимката, истинската ти душа.

Какво се случва в професионален аспект с теб? Някакви вълнуващи нови проекти, за които да ни разкажеш?

Работя върху няколко модни идеи, за които много се вълнувам, но не мога да дам повече детайли за тях. Аз съм помощник редактор за Byrdie и току що заснех няколко сесии за някои готини издания. Имам и няколко скицирани и нескицирани проекта, върху които ми предстои да работя, но тях скоро ще ги обявя.