Nokia X10 и Nokia X20 5G ще струват €300 и €350 в Европа

HMD Global подготвят премиерата на няколко нови устройства, с които ще опитат да се превърнат в по-влиятелен фактор сред смартфоните от средния ценови клас. В началото на годината в интернет изтекоха данни, които разкриват съществуването на модел с кодовото име „Quick Silver“.

Компанията също така работи усилено над още едно устройство, което е наричано от служителите „Scarlet Witch“. Двата смартфона ще работят с Android и ще бъдат представени в следващите седмици, като сега разбираме малко повече детайли.

Според данни на NokiaPowerUser по-интересният модел от двата ще бъде представен официално като Nokia X20. Това е „Quick Silver“.

Успоредно с това компанията ще пусне на пазара „Scarlet Witch“ с името Nokia X10. Припомняме ви, че HMD Global планират да проведат специално събитие, което ще се състои на 8 април. Няма да е изненадващо, ако тогава е премиерата на смартфоните.

На този етап няма информация за други предстоящи устройства с бранда Nokia, които ще видим на събитието.

 

 

Nokia X20 ще бъде по-скъпият модел и се очаква да предложи съчетание между 6GB RAM и 128GB вградена памет. Потребителите ще могат да избират между версии с Blue и Sand цветове. Компанията ще продава White и Green модели на Nokia X10, който ще има 32GB вградена памет.

Според непотвърдена информация Nokia X20 ще се захранва от Qualcomm Snapdragon 480 процесор, което ще гарантира и поддръжка за 5G мрежи. Цената ще е от порядъка на €350. Най-вероятно и другия нов модел на Nokia също ще използва този чип. Nokia X10 ще е наличен за по-достъпна цена от около €300.

Другите технически спецификации не са известни. Скоро разбрахме, че бъдещите смартфони на Nokia ще имат нови имена. Първият модел, който използва новата система за подбор на имена ще бъде Nokia G10. По всичко личи, че Nokia X20 и Nokia X10 също ще са базирани на новата стратегия на HMD Global.